wiee

sidan värms upp, tack

Hjälp & Support

På denna sida får du hjälp och guidning på supportärenden i anknytning till våra tjänster riktade mot dig som anställd eller konsument.

Kan inte logga in?

Det krävs inget lösenord för att logga in på Swepearl. Du loggar enkelt in med ditt mobilnummer och en engångskod som skickas via SMS i realtid. Om du fortfarande inte kan logga in kan detta bero på att du saknar behörighet som anställd eller superuser, vi ber dig kontakta din arbetsgivare eller Swepearl på support@swepearl.se.

Saknar behörighet?

Om du har öppnat ett konto men fortfarande inte kan logga in kan detta bero på att ditt användarkonto saknar behörighet till den enheten som ansökan avser. För att få rättigheter till önskade enheter behöver en chef/manager/vd på ditt företag kontakta oss och bekräfta din ansökan!

Får du inga mail?

Kontrollera alltid Skräp-korgen. Om du fortfarande inte får mail kontakta oss på supporten. För att hitta felet kommer vi analysera E-post flödet och kommunikationen mot din mailklient.

Hittar inte mitt kvitto?

Kontrollera alltid din Skräp-korg. Om du inte fått eller saknar kvitto på ditt köp kontakta oss på supporten så hjälper vi dig. Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter, ordernummer eller köpdatum.

Hittar inte mina biljetter?

För snabbare och bättre service ber vi dig kontakta arrangören. Men du kan också få hjälp hos oss. När du kontaktar vår support vänligen ange dina kontaktuppgifter, event och eventdatum.

Hittar inte min bokning?

För snabbare och bättre service ber vi dig kontakta arrangören bokningen avser. Men du kan också få hjälp hos oss. När du kontaktar vår support vänligen ange dina kontaktuppgifter, aktivitet och vilket ställe du har bokat på.